gratis brænde
Brænde er er lige med hygge
January 14, 2019
smule Haribo
Haribo er et af de bedste slik mærke der findes
February 13, 2019
Show all

læs om min oplevelse på et krydstogt

var et krydstogt

Sidste måned tog jeg mit første krydstogt som voksen (tidligere krydstogter havde været hos mine forældre) og fandt det til en meget kulturel øjenåbning oplevelse.

Jeg brød helt ud af min norm for uafhængig rejse og trak nysgerrigt ind i masse forbrugerrejser. I stedet for vandrerhjem, udregne lokale busser, og gade mad boder, det var en frodig stua, endeløse buffeter og planlagte arrangementer. I stedet for unge og uafhængige rejsende var det familier, der fejrede jubilæer, fødselsdage og quinceañeras.

Og mens du måske ikke lærer om dine destinationer på et krydstogt (mere om det lidt), lærer du meget om folk. Jeg opdagede, at der er en særskilt krydstogtkultur, en kultur, der gør det muligt for meget interessante mennesker at se. Da et krydstogt er deres eneste form for rejse, var det interessant at høre om rejser og verden fra dem, der ser det gennem en stærkt steriliseret og kommercialiseret oplevelse.

For det første var der formel natt, en nat hvor du klæder dig til en “god middag”. Det var som at gå til voksenpræget. Alle var klædt til næserne – jeg så endda folk i tuxes. Familier tog portrætter (herunder den klassiske “back-to-back mor / datter skud”), og teenagepiger fejrede deres quinceañeras løb rundt i prom kjoler og tiaras. Jeg husker overhøring en fyr siger, at den formelle nat på et krydstogt er den eneste tid på året han klæder sig op. Men hvad der virkelig interesserede mig var, at for så mange mennesker syntes dette som en stor begivenhed på trods af den overvurderede ostfaktor. Jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvorfor folk elskede det så meget. Det er bare en formel nat på et krydstogt. Du får hummer i stedet for bøf, og det er ikke som de billeder, de tager, er gratis.

Krydstogt er for familier og børn

Jeg følte, at folk lavede en hel del af natten, fordi du skulle gøre en stor del af det.

For det andet var jeg forbløffet over, at krydstogter var sådanne familiebegivenheder. Min krydstogtskat Jason, en mere erfaren cruiser end jeg, fortalte mig, at der faktisk kun er nogle få både til singler eller unge. De fleste skibe har tendens til at være befolket af familier eller ældre voksne. Tænker på alle mine cruiseoplevelser, kan jeg se det. Hvad jeg virkelig fandt interessant var familiens natur her: tons og tonsvis af store, udvidede familier. Vores rom var omgivet af en familie, der tog op syv værelser. Ved aftensmad tog en familie tre store borde op. Overalt kiggede jeg, jeg så store familier. Krydstogter synes at være, hvor familier går på rejse. Jeg tror det er den nye familiesammenføring.

Fordi krydstogter for det kostede mange mennesker mange penge, fik det mig til at spekulere: Ved folk at de kunne gå til Paris for langt mindre? Bryder de sig selv? Eller krydser de, fordi det er en let, organiseret måde at få alle på ét sted?

Krydstogt er gode til at få en afslappet ferie

For de fleste af de mennesker, jeg talte med, var et krydstogt bare en enklere og lettere måde at organisere en stor familiesammenkomst end en massiv tur til Paris.

Og i at tale med folk, hvad jeg virkelig lærte var at rejse og ferie var synonyme ord for dem. Dette var deres ferie, men i deres sind var dette også på vej. Glem det faktum, de aldrig forlod “udvej” – for de fleste på et krydstogt var dette rejse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *